Podpořte nás, když nakupujete

Vážení přispěvatelé a dárci,

pokud alespoň občas nakupujete na internetu, zkuste to přes portál www.givt.cz!

Najdete na něm přes 1 200 nejznámějších e-shopů – a ať už budete nakupovat věci do domácnosti, obnovovat šatník nebo objednávat dovolenou – naše organizace vždy dostane příspěvek.

Jak na to:

Olivova nadace si Vás dovoluje pozvat…

Nenechte si ujít jedinečný umělecký zážitek, jehož výtěžek poputuje na přímou pomoc lidem na Ukrajině.

Pěvecký koncert se koná dne 26.3.2022 v 17 hodin v Kostele svatého Václava na Zderaze.

Vážení příznivci Olivovy nadace,

v rámci právě probíhajícího adventního času jsme se měli vidět na adventních trzích a jiných příležitostech také osobně. Bohužel, jak jistě všichni víte, byly veškeré tyto akce zrušeny kvůli pandemii Covid-19.

Rádi bychom Vás alespoň touto cestou pozdravili a popřáli Vám hlavně zdraví ❤️

Děkujeme za Vaši podporu formou příspěvků, také nám velice pomáháte při nakupování vánočních dárků pro Vaše blízké přes server Givt.cz. Děláte tak radost dvojnásobnou 🙏🏻

Přejeme Vám klidný advent

Ing. Hana Matějková,

Poděkování

Ráda bych Vám jménem Olivovy nadace poděkovala za Vaši podporu formou nákupů přes server Givt.cz! Každý jeden nákup je pro nás velice důležitý a jsme moc rádi, že vás tato forma příspěvků oslovila.

Přejeme vám krásné podzimní dny

Ing. Hana Matějková

ředitelka nadace

Dne 11.7.2021 by oslavil své 199 narozeniny zakladatel naší nadace pan Alois Oliva

Olivova nadace byla založena velkoprůmyslníkem Aloisem Olivou v roce 1896 k podpoře a financování vychovatelny Aloise a Luisy Olivových v Říčanech u Prahy.

Alois Oliva byl dlouhá léta známý jako mecenáš umění a dobročinných spolků. Vlastní děti neměl a tak s manželkou Louisou podporoval výchovu dětí z chudých rodin. Dne 15. června 1890 věnovali u příležitosti sňatku arcikněžny Marie Valerie dva své domy v centru Prahy – Na příkopě 573 a 957 (průchod na Ovocný trh) pražské obci s tím, aby všechny výnosy z těchto budov po jejich smrti byly použity na

COVID-19

Je nám to velice líto, ale pandemie COVID-19 se bohužel dotkla také provozu a financování Olivovy nadace, kdy z důvodu opatření vlády je nadace dlouhodobě bez příjmů z výnosů nadačního jmění. Byli jsme tedy nuceni dočasně pozastavit poskytování finančních příspěvků.

Doufáme, že se situace v co nejkratším čase vrátí do původního režimu a budeme moci poskytování příspěvků obnovit.

Přejeme Vám prozatím krásné slunečné léto a doufáme, že se v co nejkratším čase budeme moci opět ozvat s příznivějšími zprávami.

Ing. Hana Matějková

Podporují nás: